Ga naar de inhoud

2024-04-20 Familieconcert Nij Lûd

Tijdens dit familieconcert willen we een nieuw geluid laten horen. Bovendien willen we kinderen, samen met hun ouders letterlijk meenemen in de wereld van koorzang en muziek. Het project heet niet voor niks Nij Lûd (nieuw geluid):
Hortus Vocalis zingt de première van Cantica Flora.
Het werk van plm. 10 minuten is geschreven door dirigent-componist Gerben van der Veen in opdracht van Collegium Vocale Fryslân. Het is een cyclus van vijf koorliederen op Engelse gedichten over bloemen gecombineerd met Latijnse psalmteksten die, hoe dan ook een relatie vertonen met de Engelse gedichten.

Het Colori Ensemble speelt de Suite Colori. Ook dit is een compositie van Gerben van der Veen.
Het is een suite voor de bezetting van het Colori ensemble: fluit, hobo, marimba en piano.
Hortus Vocalis zingt ook de première van Ik gean fuort,  een koorcompositie van Karel Stegeman op tekst van Lytse Gysberjapicx winaar Sytze de Haas (12 jaar):

Componeren door kinderen: Voor Nij Lûd is aan  kinderen gevraagd een compositie te maken. Daarvan horen we een compositie van Steffen Bosma (11jaar) die voor het Colori ensemble is gearrangeerd.

Hoi! Ik ben Steffen Bosma ik heb het liedje de Puzzel Polka geschreven. Ik was hiermee begonnen omdat mijn muziekleraar en ik het erover hadden en ik dacht, hé laat ik dat eens proberen. Eerst ging het niet zo goed en toen heb ik het wat aangepast en zo werd het de Puzzel Polka.
Ik bespeel cornet sinds 2 jaar en ik vind het leuk omdat ik het zo mooi vind klinken. De eerste keer dat ik mijn eigen Puzzel Polka voor publiek speelde was tijdens de ‘Rottefalster sjong en muzyk jonne’. Hier heb ik het solo gespeeld dat was best eng want het zat heel erg vol en ik wist dat er klasgenoten bij waren. Gelukkig was ik niet de enige die op het podium stond want samen met mijn groepje speelden we allemaal om de beurt een liedje (ik was de enige met een zelf geschreven liedje).
Ik ben benieuwd hoe het liedje straks klinkt tijdens het familieconcert ‘Nij Lûd’.
Steffen Bosma
Componist

Concerten:
20 april    16:00 uur Broerekerk Bolsward
21 april    11:30 uur Rinkelbom Heerenveen

Kaarten: gezins-ticket á € 25,-
  losse kaarten á € 12,-
kinderen t/m 14 jr.  € 5,-