Ga naar de inhoud

Thema repetities en Festoen-excursie  2024

Collegium Vocale Fryslân start het seizoen 2023-2024 weer met het fenomeen: Themarepetities, maar combineert dat met de zogenaamde Festoenprojecten. Tijdens drie repetities bereid het koor een repertoire rondom een bepaald thema voor en op de vierde repetitie zoeken we drie fraaie Friese kerken waar het gestudeerde tot klinken wordt gebracht. Nieuw is deze keer ook dat twee jonge professionals de repetities gaan leiden: Hannah Tomasini  en Karel Stegeman. In september zijn er twee groepen:

Groep 1: Franse muziek
Drie repetities op donderdagavond 19:30-22:00 uur in de Kapelle van Haskerdijken:
12, 19 en 26 september
Debussy wordt niet snel geassocieerd met koormuziek, maar toch heeft hij een aantal verfijnde koorwerken gemaakt w.o. de Trois Chansons. Deze liederen staan samen met het Salve Regina van Poulenc op het programma.
Hannah Tomasini zal deze groep onder haar hoede nemen.

Groep 2: Scandinavische muziek
Drie repetities op de vrijdagmiddag 13.30 – 16.00 uur in de Kapelle van Haskerdijken:
13, 20 en 27 september
In drie vrijdagmiddagrepetities duiken we onder in de rijke Scandinavische koormuziek met werken als Stemning van Peterson Berger en O Jesu, Christe van Söderman.
Deze repetities staan onder leiding van Karel Stegeman

Excursie op 28 september
De twee groepen gaan op zaterdag 28 september langs drie prachtige Friese kerken:
Dronrijp, Zweins en Franeker

Je krijgt van te voren de bladmuziek digitaal opgestuurd, waar mogelijk met studiehulpen. Op de eerste repetities kunnen we zingen van papieren versies, je hoeft dus niet zelf de werken uit te printen.

  • Grootte van het koor 15-25 zangers
  • Er is geen concert of openbare presentatie aan verbonden.
  • Kosten: € 75,- p.p. (inbegrepen: repetities, koffie thee tijdens de pauzes en gebruik bladmuziek en excursie). Als je zowel groep 1 als 2 doet is de totaalprijs € 130,-

Geef je zo snel mogelijk op via onderstaand formulier:

Hannah Tomasini (1992)
komt uit Groningen en studeerde klassiek piano bij Nata Tsvereli en koordirectie bij Louis Buskens, beiden aan het Prins Claus Conservatorium. Op het moment studeert ze daar nog klassiek zang bij Hanneke de Wit. Ze dirigeert meerdere koren en heeft een pianolespraktijk, ook geeft ze zangles bij de Roden Girl Choristers. Daarnaast verzorgt ze als mezzosopraan en pianist regelmatig concerten in de regio.
Tijdens haar zangstudie kreeg Hannah masterclasses van Nico van der Meel, Paul McNamara, Maarten Koningsberger en Margreet Honig. In het kader van haar studie koordirectie kreeg ze coaching van Ronald Slager en Antony Hermus. In operaproducties speelde ze onder andere de rol van derde dame in die Zauberflöte, en die van tovenares in Dido en Aeneas.
Naast haar muzikale activiteiten houdt ze van wandelen, lezen en reizen. Ze hoopt met haar brede basis als musicus, inclusief een flinke dosis enthousiasme, voor verbinding en richting te zorgen in elke omgeving waar ze werkzaam is.

Karel Stegeman (1993)
studeert koordirectie bij Louis Buskens aan het Prins Claus Conservatorium. Hij volgde masterclasses bij Fokko Oldenhuis en Markus Yli-Jokipii en ontving ook directieonderwijs van Gerben van der Veen en Ronald Slager. Naast zijn studie koordirectie studeert hij klassiek zang bij Hanneke de Wit en Paul Triepels. Inmiddels mag hij zich professioneel bariton noemen.
Als cantor-dirigent is hij sinds 2019 verbonden aan de PKN Roden en richtte in 2021 als muzikaal leider Kamerkoor Cantus op. Als professioneel ensemblezanger zong hij onder andere in de Wadopera Peter Grimes onder leiding van Arnoud Oosterbaan en bij vocaal ensemble Consensus Vocalis onder leiding van Bas Wiegers.
Als vocaal solist debuteerde hij in 2019 in Ein deutsches Requiem bij Studentenkoor Gica en was sindsdien te horen in verschillende andere cantates en oratoria waaronder de Matthäuspassion van Schütz en de Markuspassion van Jacob de Haan. Karel vertolkte in conservatoriumproducties de rol van Conte Almaviva in Mozarts Le nozze di Figaro op festival Opera aan Zee en in 2022 Papageno in Die Zauberflöte. In 2022 speelt hij Aeneas in Purcells Dido and Aeneas bij Studentenkoor Gica en Jong Vocaal Groningen.
Voorafgaand aan zijn conservatorium-studie studeerde hij MA cum laude af in Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als docent is hij verbonden aan onderwijscentrum ADDISCO.