Ga naar de inhoud

Missa in Angustiis (Mis in bange tijden)

Heb je zin in twee zaterdagen Haydn zingen?

Op zaterdag 21 mei en zaterdag 17 september studeren we de Missa in Angustiis (Mis in bange tijden), bijgenaamd de Nelson Mis, van Joseph Haydn in met:
– een projectkoor
– het Fries KamerOrkest
– studenten koordirectie
– dirigenten Gerben van der Veen en Ronald Slager

Waarom?
Het Prins Claus Conservatorium in Groningen herbergt een uitstekende opleiding tot koordirigent. Hoofdvakdocent Louis Buskens en stagedocent Gerben van der Veen leiden, samen met alle vak-collega’s hun koordirectie-studenten op tot uitstekende vakmensen, die inspirerend leiding geven en koren zeer professioneel tot grote zangprestaties kunnen leiden.
Echter: de koordirigenten-in-spé kunnen in hun opleiding niet beschikken over een symfonieorkest om te oefenen met de grote werken voor koor en orkest zoals van Beethoven, Haydn, Dvorak, Verdi en heel veel andere grote klassieke componisten…..

Het Fries KamerOrkest is door Lewisham Choral Society, een groot koor in één van de deelgemeentes van Groot Londen, uitgenodigd om in oktober 2022 de Nelson Mis van Joseph Haydn te komen begeleiden. Zulke internationale contacten ontstaan uit vriendschappen in de muziekwereld, die zich niets gelegen laat liggen aan grenzen of nationaliteiten. Voor de leden van dit – inmiddels bijna 50 leden tellende – amateurorkest is het een prachtige uitdaging om in Londen te mogen musiceren.
Echter: het zou zo fijn zijn, om de muziek hier ‘thuis’ in Fryslân eens samen met een koor en solisten te mogen oefenen, om te ervaren hoe het samen klinkt. En geen enkel groot amateurkoor in de omgeving heeft dit werk op het repertoire…..

We zoeken dus een koor, bestaand uit handige zangers die het leuk vinden om deze uitdaging aan te gaan. En de studenten koordirectie kunnen zich uitleven op koor en orkest. Doe je mee?

WaarPiers Stee,
Harlingerweg 26 A,
8821 LC Kimswerd
Wanneerzaterdag 21 mei en zaterdag 17 september
9.30 uur (ontvangst met koffie en inzingen; 10.00 uur repeteren!) – 16. 30 uur
21 mei is een ‘scratch’- dag; 19 september een dag van afwerking, zo mogelijk ook met solisten, met aan het eind van de dag een presentatie
BladmuziekDe bladmuziek wordt gehuurd bij de KCZB; wanneer het beschikbaar is, krijg je een seintje.
Al nieuwsgierig? Je kunt een ‘vocal score’ downloaden van IMSLP: Haydn, Mass in B-flat Major, Hob. XXII-12
VerzorgingEr is koffie en thee in de pauzes en soep tussen de middag. Broodje zelf meebrengen
KostenGeen
OpgevenJa graag, en liefst zo spoedig mogelijk via dit formulier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.